Munakoisopannu
Munakoisopannu on helppo vaihtoehto kasviruaaksi ja vaikka valmistamiseen uppoaa hieman enemmän aikaa kuin pikaruokaan niin herkullinen maku on varmasti sen arvioista. Tämän ohjeen määrällä teet ruokaa noin neljälle hengelle.
Tarvitset:
1 isohko munakoiso
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä rouhittua mustapippuria
suolaa
loraus öljyä
Valmistus:
Huuhtele itkettyneet palat ja leikkaa ne vielä paloiksi neljään osaan.
Silppua sipuli ja valkosipuli.
Kuullota öljyssä pannulla hetkinen.
Lisää joukkoon munakoisonpalat ja paistele hetki.
Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja vesi.
Anna hautua kannen alla välillä sekoitellen.
Hautumisaika voi olla jopa 1 tunti, oikeastaan sitä parempaa, mitä kauemmin.
Munakoiso saa mennä ihan mössöksi hautuessaan.
Mausta haudutuksen loppuvaiheessa suolalla ja pippurilla.
Ohje ja kuvat (c) MoMo-blogi