Intialaistyylinen kikherne-perunapata
Kaipaatko vaihtelua ruokiisi? Haluaisitko ruokaan hieman vivahdetta ulkomailta? Siinä tapauksessa kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä intialaistyylistä kikherne-perunapataa! Kaveriksi tälle padalle sopii hyvin esimerkiksi keitetty couscous pippurilla maustettuna.
Ainekset:
öljyä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
noin 5 perunaa
1 tlk kikherneitä
kourallinen kukkakaalia
2 porkkanaa
palanen tuoretta inkivääriä
garam masalaa
kurkumaa
mustapippuria
chilijauhetta
suolaa
1 dl vettä
Työvaiheet:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Kuori ja kuutioit perunat ja porkkanat.
Kuori ja hienonna sipulit.
Kuullota sipulia öljyssä, kunnes se on kirkasta.
Lisää joukkoon raastettu inkivääri sekä hienonnettu valkosipuli.
Lisää peruna- ja porkkanakuutiot sekä kukkakaalin nuput.
Paistele seosta hetki ja lisää mausteet.
Anna tekeytyä mausteiden kanssa noin 5 minuuttia.
Lisää pataan kikherneet ja niiden liemi sekä vesi.
Peitä pata kannella ja nosta uunin alatasolle.
Anna padan hautua noin 45 minuuttia.
Kuva ja ohje (c) MoMo-blogi